Een Huis van de Wijk is van alle bewoners uit de buurt; een ruimte voor denkers en doeners. Het huis verbindt mensen/instanties die elkaar verder kunnen helpen en zo de leefbaarheid van de wijk stimuleren. Ook biedt ´het Huis´ruimte aan om actief te zijn, te ondernemen, mee te doen, andere mensen te ontmoeten, te vergaderen, iets te leren van en aan een ander.

In Osdorp wordt er één Huis van de Wijk door Combiwel geëxploiteerd: Huis van de Wijk ‘Blommetje. Een kleinschalige locatie waar bewonersgroepen gebruik maken van ruimte. De ‘vaste groepen’ bepalen bij ‘t Blommetje voor een deel de programmering in de avonden en het weekend. Overdag wordt er ruimte gebruikt door een aantal vaste groepen maar ook door organisaties of vinden er incidentele activiteiten plaats. Het vaste activiteitenprogramma kunt u vinden onder de knop ‘activiteiten’. Incidentele activiteiten zullen steeds onder ‘Nieuws’ genoemd worden.

Naast deze vaste locatie zijn er diverse locaties in de wijk waar ’t Blommetje mee samenwerkt. Eerste doel van deze samenwerking is groepen ruimte bieden op de meest geschikte locatie. Inhoud van de activiteit en de grootte van de groep zijn hierin bepalend. Locaties waar ’t Blommetje mee samenwerkt zijn onder andere Jongerencentrum De Hood en activiteitencentrum van beheergroep Johannes de Deo. Verder worden bewoners door ’t Blommetje ondersteund in het uitvoeren van activiteiten op locatie. Voorbeeld hiervan is de Blijf Fit activiteit voor senioren in de Ookmeerflat.

Huis van de Wijk ‘t Blommetje (tijdelijk in de Stadsboerderij)

Stadsboerderij Osdorp
Stadsboerderij Osdorp 2

‘t Blommetje krijgt in 2024 een nieuwe locatie aan de Osdorperban. Tot die tijd zijn de activiteiten in de Stadsboerderij Osdorp.

‘t Blommetje in Stadsboerderij Osdorp
Botteskerksingel 30B, 1069 XT Amsterdam
06 – 28639925 | huisvandewijk@combiwel.nl

Een praatje, een kop koffie of een activiteit. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor het organiseren van een buurtactiviteit, voor wie gezelligheid zoekt of het even niet meer weet. Je kunt altijd meedoen. We ondersteunen je bij je vragen en helpen je waar nodig. De buurtwerkers kennen de wijk en weten de weg. Onderaan tref je de contactgegevens aan.

Website van de Stadsboerderij:
www.stadsboerderijosdorp.nl

    Ruimte aanbod

    Buurtbewoners, organisaties of ondernemers uit de buurt! Voor het realiseren van uw idee of activiteit kunt u bij ons terecht voor ondersteuning én voor het gebruik van ruimte. Vergadering? Sport & beweeg activiteit? Een cursus of themabijeenkomst? Er is van alles mogelijk. In een aantal gevallen vragen wij huur of liever, een bijdrage in de kosten voor gebruik van ruimte bij ’t Blommetje. Of en hoeveel er betaald moet worden, hangt af van uw eigen wensen, of u voor het gebruik van ruimte iets terug doet voor de wijk middels wederkerigheid en bijvoorbeeld de doelstelling van de activiteit of van uw organisatie. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

    Huis van de Wijk ’t Blommetje is een kleine locatie met verschillende ruimtes die gebruikt kunnen worden. Mocht uw activiteit niet ‘in ’t Blommetje passen’, bijvoorbeeld omdat het door u verwachte aantal deelnemers hoger is dan 60 personen, dan gaan wij samen met u op zoek naar een passende oplossing in de buurt. Weet u zelf een plek waar u uw activiteit wilt uitvoeren maar heeft u daar geen contacten? Dan gaan we graag met u kijken naar de mogelijkheden.

    Enthousiast en direct ruimte aanvragen? Hieronder staat een overzicht van de verschillende ruimtes. Klik op de foto om te zien hoe de ruimte eruit ziet en vraag online ruimte aan.