Osdorperhof discoavond

Er wordt vaak onterecht gedacht dat mensen die wat ouder zijn niet van dansen houden. Wanneer je een disco voor ouderen organiseert zal duidelijk worden dat ze juist nog met veel plezier bewegen op de muziek uit hun tijd.

Zaterdag 30 maart is voor de eerste keer Osdorperhofdisco gehouden. Er kwam o.a. muziek van Elvis Presley, Dire Straits, Status Quo, Abba, Boney M. voorbij.

Ad Coerse, de organisator van de disco, is erg enthousiast: ”Het is elke keer leuk om oudere mensen blij te maken. Lekker muziek van de jaren 60, 70,80 met speciale lampen, even terug brengen naar hun jongere jaren”. De disco is door 25 bewoners bezocht.

Begeleiders zijn ook welkom,” zegt Ilja, die als begeleider met drie cliënten aanwezig was. “Het is een ontmoetingsplek voor kwetsbare mensen. En het is mooi om te zien dat ze het echt naar hun zin hebben.”

Zelfs als hun geheugen ze voor de dagelijkse dingen in de steek laat, herkennen ze liedjes van toen nog als de dag van gisteren. De ouderen van nu voelen zich weer jong en verliefd en dansen er vrolijk op los. Een gezonde manier van samen plezier maken én beleven door te dansen op een senioren dansfeest.

De volgende disco is op 25 mei.